Vannverket i sædalen

4. mai 2012 var klassen 10A og halve 10C klassen på tur i Sædalen vannverk. Her var vi på tur for å lære om rensing av vann og hva som skjer når de renser vannet. Først fikk vi litt informasjon om hva som skjer når det renses. Når vi kom til det første rommet så vi fire forsjelige bassenger, av vann som kom direkte fra fjellet. Etter en stund begynte bassenget å bobble, da ble det tilsatt oksygen og vannet begynte å bli svart. I det neste rommet så vi når det vannet ble renset ved hjelp av noe plater, disse platene skylte de minst en gang i uken. Litt senere gikk vi ned til en hule hvor de sjekket om vannet var rent, ved hjelp av lysrør. Disse rørene sendte ut UV-strålinger, for å drepe resten av bakteriene. Senere gikk vi opp en trapp og så inn i en hule hvor de hadde lagret det vannet som de hadde renset. Det var en interessant tur.

skrevet av : Petter 10A