Sædalen Vannverk

4. mai var vi på sædalen vannverk, og vi fikk utdelt vernebriller og hjelm. Vi vandret opp til bassengene og noen av oss stilte oss på broen over et av bassengene. Det begynte og boble i vannet (oksygen) og dette var fordi de skulle rense det. Vannet var skittent og ikke minst flisene på veggene var skitten. Det var forskjellige sandtyper i forskjellige størrelser, som la seg i lag etter størrelse og tyngde. Når vannet ble sluppet ut la sanden seg i riktig rekkefølge igjen. Vannet ble deretter overført til et annet sted der det ble tilsatt et stoff som gjorde fnokkene større, slik at de satt seg fast i noen filter/riller. Så ble det ført videre til noen rør der det blir tilsatt UV-stråling. Før vannet kom til bassengene så ble det tilsatt CO2. Så blir det pumpet opp i noen store haller i fjellet, der det oppbevares før det kommer ut springen hjemme hos oss.

 

Dette bildet viser vannets «behandlingsløype» før vi kan drikke det!

Ciao, Salut, hasta lueago, hade, au revoir, auf wiedersehen, adios, hejdå, Karoline and/und/y/et/og Helene 10A

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *