Besøk av vann- og avløpsetaten

Hei!

Vi går i 10A på Nattland skole. På torsdag 3.mai hadde vårt trinn besøk av en mann. Han var fra vannverket. Vi husker desverre ikke navnet hans så vi kaller han Vannmann.

Vannmann kom og holdt et foredrag for hele 10ende trinn om vann og vannverket i Bergen. Han fortalte oss om vann generelt. Vi fikk vite om hvor mye drikkbart vann det finnes i verden, hvor mye vann vi bruker i Bergen daglig og hvor mye vann som forsvinner på vei fra vannverket til husene våre. Vi fikk også vite mer om målene til vannetaten i Bergen i fremtiden og hvor mye urettferdighet det kan være i vannverden.

I Bergen er det fem store vanndemninger vi får vannet vårt fra. De er Sædalen, Svartediket, Gullfjellet, Jordalsvatnet og Breiviken. Disse har tilsammen et rørnett som er like langt som Bergen- Oslo Rådhus og tilbake. I tillegg finnes det private ledninger.

 

Tilslutt ble vi oppfordret til å bli vanningenører for å få ned gjennomsnittsalderen i vannyrket.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *