Spalting av vannmolekyler

Idag har vi i gruppe 2 spaltet vannmolekyler. Oppgaven går ut på å skille ut hydrogen og oksygen fra vannet, og påvise dette. da vi blandet disse to gassene fikk vi knallgass som er svært antennelig. dette sier da »pang» når vi tenner det på. Hvis vi samler opp gassene opp hver for seg får vi hydrogen og oksygen. For å kunne påvise gassen hydrogen i det ene reagensrøret måtte vi antenne den, og da fikk vi et lite »poff». For å kunne påvise oksygen gassen slapp vi en glo ned i reagensrøret og da skulle den flamme opp. Dette forsøket var veldig vellykket!

Nå er vi i klasserommet og arbeider flitting med oppgaver fra vår kjære Odd.

VI BLOGGES ALLE LESERE!

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *